Stanivuković: Akvana lažnim pjevačima plaćala 17.000 KM nastupe, ketering platili 4.000.000 KM

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković predstavio je drugi izvještaj svog “Tima za reviziju”, odnosno Komisije za utvrđivanje stanja i zakonitosti rada grada Banjaluka, kako se on zvanično zove.

“Ovo je najbizarniji izvještaj koji ćete čuti, više je za rubriku “vjerovali ili ne”, kao i preduzeće “Akvana”. Pitam se da li je moguće da  se dešava ovo u našem gradu. Ugostiteljski objekat “Akvana”, koji je dužan preko 10 miliona, angažuje da pjevaju ljudi koji nisu pjevači. Jednom pjevaču daju 17.000 maraka za pjevanje koje se nikad nije desilo”, rekao je Stanivuković.

Govoreći o restoranu u vlasništvu Mila Radišića, Stanivuković je kazao da će biti porušen, jer je nelegalno izgrađen, piše BNTV.

“Ježim se kad neko uzima gradsku imovinu, sve što je grada Banjaluke to je naše, svih građana. Objekat u vlasništvu Radišića je nelegalno sagrađen na gradskoj imovini. Ovaj restoran biće porušen”, naglasio je gradonačelnik Banjaluke.

Stanivuković je istakao da će to biti poruka svima koji su tako radili, svim milionerima, tajkunima, i naglasio da ga u tom procesu niko neće zaustaviti.

Vlasnik restorana, Srećko Radišić nije želio komentarisati Stanivukovićeve tvrdnje.

„U postupku smo legalizacije. Nemam više ništa da vam kažem. To je to. Kako će se završiti postupak, mi ne znamo stvarno. Puno je ovakvih objekata u Banjaluci. Zašto smo baš mi izdvojeni ne znam, ali nema veze“, rekao je Radišić.

Stanivuković kaže da je zahtjev za legalizacijom već odbijen od strane Gradske uprave.

„Jer mora biti poruka svim nedodirljivim, svim tajkunima, poruka svim onim milionerima, e na ovaj način. Je li to poruka, da uzmete komad zemlje? Napravite pa onda da legalizujete. E neće moći“, navodi gradonačelnik Banjaluke.

Tim za reviziju osvrnuo se i na rad ugostiteljskog objekta „Akvana“. Prikazani su sporni Ugovori o autorskom djelu o pjevanju koje je rukovodstvo „Akvane“ potpisalo, sa kako kažu, ljudima koji se nikada nisu bavili pjevanjem, za šta im je tokom nekoliko godina isplaćeno 27 hiljada KM.

„Ono što je nevjerovatno, taj čovjek je Dragana Ristić, pomoćnik ministra trgovine i turizma. 17 hiljada KM dobije ugovor o autorskom djelu, gdje naravno ovdje imamo taj ugovor o honoraru i ono što je nevjerovatno, ugovor je napisan u iznosu od 13 hiljada maraka, a isplaćeno je sa računa gdje ima konto kartice 17 hiljada maraka.

To nije kraj. Nego, majka od Dragane Ristić, po imenu Jevrosima, isto pjeva, isto ima ugovor o honoraru za pjevanje. I to ono što je ključno ugovor o iznosu od 2 hiljade maraka, a isplaćeno je 10 hiljada maraka.“, kaže gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Pomenuta Dragana Ristić, sada Čavka, demantovala je navode gradonačelnika Banjaluke. Kaže da je u vrijeme kada je ugovor potpisan bila u braku sa članom benda „Čiča Gliša“ koji je stalno pjevao u „Akvani“, te da je ona samo u nekim slučajevima potpisivala dokumente o zarađenom honoraru. Da se ne radi ni o kakvim malverzacijama tvrdi i bivši direktor „Akvane“ Vedran Mitrović, koji kaže da će tužiti Stanivukovića.

„To je nastavak kriminalizacije prije svega mene i svega onoga što sam radio za vrijeme svog mandata na mjestu direktora JP „Akvana“. Ovo je jedan teror kojem sam izložen ja i moja porodica već tri mjeseca iz prostog razloga jer nisam želio da podnesem ostavku.“, naglašava Vedran Mitrović.

Ugostiteljski objekat „Akvana“ u izvještaju se našao i po pitanju organizovanja isporuke i organizacije keteringa za određene firme. Stanivuković ističe da je nevjerovatno da je u jednom keteringu koji je fakturisan 29. decembra prošle godine, a koji je iznosio 2.700 KM, isporučeno između ostalog, 1,2 tone brašna.

Oni su novinarima pokazali pismenu izjavu šefa kuhinje preduzeća „Akvana“ koji tvrdi kako nikada nisu ni postojale slične isporuke. Jasno je, kaže prvi čovjek Banjaluke da se radi o čistom kriminalu. Poručio je da očekuje od nadležnih ministarstava, predvođenih Ministarstvom unutrašnjih poslova da provjere sve što je objavio.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79