Stanivuković: Krivično ću goniti Lukača, krvniku se treba stati ukraj

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač kazao je večeras, nakon incidenta sa zastupnikom PDP – a Draškom Stanivukovićem, a kojeg je i fizički udario, da nije znao da li je imao nešto u ruci dok mu je prilazio, te da mu je žao što su zastupnici i javnost svjedočili ovom događaju.

– U vrijeme kada sam pričao, nije dozvoljeno da se šeta i ometa. Došao je do moje pozicije, unio mi se u facu. Nisam znao da li je imao nešto u rukama. Sve ostalo ste vidjeli.

Žao mi je što se to dešava NSRS i izvinjavam se svim zastupnicima koji su bili prisutni i javnosti koji su to gledali. Ovo nisu stvari koje su primjerene za NSRS ali ne može se tolerisati da s eneko fizički sprječava da govori – dodao je Lukač.

(VIDEO) Ministar policije Dragan Lukač u NSRS pesnicom udario poslanika Stanivukovića

Govorio je i o tome da je Draško Stanivuković “više puta večeras hodao po NSRS, urlao, a od Kluba PDP je napravio navijačku grupu”.

-Hodanje, prilaženje govornici nije dopušteno. Bio je i promoter NATO saveza i nosao zastavice, došao je do predsjednika Vlade i bacio mu je u lice, a došao je i do mog mjesta – dodao je Lukač.

PDP je kazao da su tražili od premijera RS Radovana Viškovića da odmah smijeni Lukača i da se prekine sjednica ali da to nije učinjeno, te su odlučili da napuste večerašnje zasjedanje, piše Faktor.

– I dalje ćemo insistirati na smjeni. Ovo je nedopustivo. Ovo ne vodi ničemu dobrom – kazao je šef Kluba zastupnika PDP-a Perica Bundalo.

Istovremeno je rukovodstvo skupštine RS saopćilo da je Stanivuković kažnjen zbog više opomena.

– On je mene udario šakom. Ministar unutrašnjih poslova mi je prijetio. Čovjek koji vodi policiju meni prijeti. Rekao mi je da ću završiti kao one zastave, a one su na podu polomljene. Krivično ću da ga gonim. Pozivam sve građane da se ovom čovjeku stane u kraju, sa njegovom smjenom i ostavkom. Sutra ću podnijeti zahtjev, a u četvrtak svi u Park Mladen Stojanović. Čovjek me udario šakom. Donja usna mi se raskrvarila – kazao je Stanivuković.

Dodao je da je dokazao da se ne plaši ministra Lukača, te da ovakav pristup, prijetnje i napad, nije zabilježeno u niti jednoj zemlji.

– Nema pravde ovdje. Vi ćete da ćutite, da budete kući, da gledate da li ću biti polomljen kao NATO zastava, da li me nećete biti. Mi imamo monstrume ovdje. To je jedina istina – poručio je Stanivuković.

Zastupnik PDP-a smatra da Lukač ne smije više niti jedan dan ostati na sadašnjoj poziciji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79