Stanivuković žestoko poručio: “Ovo je naša zemlja, borimo se protiv tajkuna i privatne države”(VIDEO)

– Ovo je naša zemlja, borimo se protiv tajkuna i lopova i nećemo dati ni pedalj naše zemlje – kazao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

On je rekao, na vanrednoj konferenciji za novinare, da je veliki pritisak na gradsku inspekciju zbog najave rušenja ugostiteljskog objekta “Kajak” u vlasništvu Mila Radišića.

“Gradskoj inspekciji se prijeti oduzimanjem licenci… Sklonićemo tu traku, ali odmah ćemo poslati drugu inspekciju”, kazao je Stanivuković i dodao da će danas u 18 časova na parking ispred tog spornog ugostiteljskog objekta dovesti dva bagera.

“Objekat je nelegalan i mi ćemo ga porušiti, jer je sagrađen nelegalno na gradskom zemljištvu”, kazao je Stanivuković i dodao da će se boriti protiv privatne države.

“Nema opcije da odustanemo od ove teme. Ovo je naša zemlja. Ne damo pedalj zemlje. Sve je na gradu 1/1. Došao je tajkun koji je nečiji kum i želi da ga legalizuje. Danas ćemo dovesti na onaj parking dva bagera i nećemo dati to. Ne damo niko da se igra sa gradom”, kazao je Stanivuković.

“Činjenica je da republikčki inspektor može ovo da radi jer je iznad nas, ali mi nećemo odustati, jer je zakon na našoj strani”, kazao je gradonačelnik i najavio krivičnu prijavu protiv republičkog inspektora Dragana Mijovića koji je donio rješenje da skine traka oko objekta.

“Pozivam ljude da nam pomognu. Ovo je borba protiv privatne države. Tu borbu niko ne može zaustaviti. Jer rušenje Kajaka je rušenje ove vlasti, a ne samo jednog objekta”, kazao je Stanivuković, navodeći da neće biti zaštićenih u ovom gradu.

On je najavio i novi izvještaj revizije, navodeći da će biti zanimljivo ima atraktivnih vikendica koje nemaju dozvole validne za gradnju, “Biće zanimljivo”, kazao je Stanivuković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79