STANJE NA PUTEVIMA: MOGUĆA POLEDICA U VIŠIM PREDJELIMA

Ukoliko želite besplatno primati obavijesti o saobraćaju i radarskim kontrolama pritisnite OVDJE. (VIBER)

Kolovoz je vlažan ili mokar na većini putnih pravaca u našoj zemlji. Izuzetak su dionice u južnim krajevima gdje se saobraća po suhom kolovozu. Na moguću poledicu upozoravamo  u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su u usjecima, kao i na planinskim prevojima. Vozače na svim putnim pravcima savjetujemo da voze oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku je sanacija tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) zbog čega je izmjenjen režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments