Stanje na putevima: Na Bjelašnici palo pola metra snijega, očekuje se još padavina!

Na dionicama u višim predjelima mjestimično ima snijega na kolovozu, a izdvajamo puteve: Sarajevo-Rogatica, Gornji Vakuf-Prozor, Semizovac-Olovo-Kladanj, Trnovo-Foča, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar, Livno-Kupres i Banja Luka-Turbe.

Jak vjetar povremeno formira sniježne nanose na putevima na širem području: Posušja, Tomislavgrada, Glamoča, Bosanskog Grahova i Kupresa, kao i na regionalnom putu Mihalji-Blidinje.

Na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa upozoravamo na mogućnost sniježnih lavina.

Na ostalim putevima u našoj zemlji saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a upozoravamo na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima na mostovima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone, te apelujemo na vozače da voze opreznije. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenicazbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze smanjenom brzinom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvarsaobraća se jednom trakom, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

 

Crna Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79