Stanovnicima Tomislavgrada isplaćena šteta nastala zbog olujnog vjetra

Svim vlasnicima imovine oštećene u nevremenu koje se dogodilo u rujnu 2022. godine, Općina Tomislavgrad isplatila je novčanu naknadu u stopostotnom iznosu od procijenjene štete.

Ukupna šteta na imovini građana procijenjena je na 113.509,92 KM, a predmetom procjene bili su isključivo objekti s građevinskom dozvolom i registrirani automobili, navodi se u informaciji općinske Službe za civilnu zaštitu.

Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić, na prijedlog općinskog Stožera civilne zaštite, 11. septembra 2022. godine donio je odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode na području općine Tomislavgrad.

Odluka je donesena zbog olujnog vjetra koji je zahvatio dio tomislavgradske općine dva dana ranije.

U naselju Bobara i dijelovima naselja Kolo snažan vjetar rušio je crjepove s kuća, trgao ograde, lomio i obarao drveća te dimnjake i električne stupove, a u nevremenu je oštećen i veliki broj automobila.

(VIDEO) Snažna pijavica nosila sve pred sobom: Velika šteta na lokalitetu Tomislavgrada

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79