Šteta od korupcije na području Istočnog Sarajeva u ovoj godini 380.000 KM

Načalnik Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo Nebojša Popović rekao je danas da je u proteklih 11 mjeseci obrađeno deset krivičnih djela korupcije, a materijalna šteta iznosi oko 380.000 KM.

U istom periodu nadležnom tužilaštvu podneseno je osam izvještaja o počinjenom krivičnom djelu korupcije.

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su u saradnji s predstavnicima Ministarstva pravde SAD-a (USDOJ/ICITAP) proveli kampanju pod nazivom “Borba protiv korupcije“.

Stanovnicima Istočnog Sarajeva dijelili su promotivni materijal, koji sadrži informacije o prijavi korupcije, a upoznali su ih i sa precedurama prijave i procesuiranju ovog krivičnog djela.

Građani su, anonimno, na licu mjesta mogli da ispune i anketni upitnik.

Načelnik Popović je pozvao sugrađane da se obrate policiji i prijave korupciju na besplatanu telefonsku liniju 122, telefonski broj 051/2193-300 ili putem internet adrese MUP-a Republike Srpske, odnosno aplikacije “Prijavi korupciju“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79