Stevandić: Idemo u izgradnji tehnoparka Sankt Peterburg – Banjaluka

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je, nakon sastanka sa delegacijom Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga, da je razgovarano o izgradnji tehnoparka Sankt Peterburg – Banjaluka i da je zadovoljan što će se ući u finalizaciju ovog projekta.

“Radosni smo da je to pokrenuto ne samo od Valentine Matvijenko, koja je predsjedavajući Savjeta federacije, nego i od Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga i što ćemo ući u finalizaciju tog projekta”, rekao je Stevandić nakon sastanka u Sankt Peterburgu.

On je ocijenio da će to na najbolji način pokazivati koliko je dobro kada se ljudi povezuju, kada imaju zajedničke ideje i kada to rade na temelju budućnosti i naučnih projekata, pogotovu što mladost koja ostaje u svojoj zemlji i razvija naučne projekte daje puni doprinost životu svojih građana i boljim odnosima među državama.

Stevandić je dodao da su delegacije Narodne skupštine Republike Srpske i Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga razgovarale o budućoj saradnji Banjaluke i Peterburga.

Delegaciju Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga predvodio je njen predsjednik Aleksandar Beljski sa saradnicima, prenosi Srna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79