Stevandić reisu Kavazoviću: Nije mi jasno kako bi branio Banja Luku? Želiš da praviš paravojne formacije!

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u intervjuu za MTV Igman govorio je o napadima na Islamsku zajednicu i njene uposlenike, o sporazumu Islamske zajednice i države Bosne i Hercegovine, te o stanju u našoj domovini i Islamskoj zajednici.

BiH se brani u institucijama – ako one padnu moramo biti spremni braniti zemlju i oružjem

Tokom intervjua je izjavio kako se BiH brani u institucijama, a ako one padnu, Bošnjaci moraju biti spremni braniti zemlju i oružjem.

Prvo je uslijedila reakcija predsjednika RS Milorada Dodika, a sada i predsjednika Narodne skupštine RS Nenada Stevandića.

Milorad Dodik reisu Kavazoviću: Uspješno mijenjaš Bakira Izetbegovića

Stevandić je rekao Srni da Kavazović izjavom o spremnosti da se BiH brani i oružjem ako padnu njene institucije, govori da bi on pravio paravojne formacije i kršio zakon.

“Reis očito zna da nema vojne formacije koja može da slijedi njegova naređenja i na ovaj način govori da bi on pravio paravojne formacije i kršio zakon”, naglasio je Stevandić.

Stevandić je dodao da mu isto tako nije jasno kako bi Kavazović branio Banjaluku od njega i da Banjaluka nije onakva kakvu Kavazović želi, kao što nije ni BiH.

“Ovdje se jasno vidi potreba da se iskoristi ukrajinski sukob i ovdje stvori haos ne bi li se ušićarilo. Jasno se vidi da se ne vodi računa o miru u interesu građana i razvoju nego o pokušaju da se ovdje naprave projekti koji će se ostvarivati putem rata”, istakao je Stevandić.

On je rekao da je potpuno jasno u kojem kontestu želi rat svako ko ga spomene.

“Nevjerovatno je da ovakve izjave prolaze nezapaženo, odnosno da ćute oni koji bi trebali najviše da ih osude, a onda nam se nameće mogućnost da li je to dogovoreno”, ukazao je Stevandić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79