Stojanović: Ako Schmidt ne reaguje, ostade nam Novalić

Rok za uspostavu vlasti u FBiH je istekao, a Vlada ne može biti imenovana uprkos jasno izraženoj parlamentarnoj većini.

“FBiH je u blokadi zahvaljujući odluci visokog predstavnika donesenoj na dan izbora. Očekujem od gospodina Schmidta da razriješi situaciju, da ponudi neko rješenje, jer svima je jasno da potpredsjednik FBiH Refik Lendo neće potpisati. Parlamentarnu većinu imamo, skupljene potpise imamo i ne znam šta bih rekao. Da nije dirao u izborna pravila mi bismo do sada imali formiranu vlast, a bez nove intervencije visokog predstavnika ostade nam Novalić”, kazao je za Avaz potpredsjednik FBiH Igor Stojanović.

Nakon prekjučerašnjeg sastanka visoki predstavnik je od rukovodstva FBiH zatražio da naredne sedmice održe novi sastanak, ali Stojanović ne očekuje da će se postići napredak.

Podsjetimo, u 12 sati je najavljeno vanredno obraćanje Christiana Schmidta. Tema Schmidtovog obraćanja javnosti nije najavljena a može se pretpostaviti da će govoriti o uspostavi vlasti u Federaciji.

Vanredno obraćanje javnosti Christiana Schmidta u 12 sati!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79