Stojanović: Ja islamofob? Svaki na muslimane je napad i na mene!

Igor Stojanović (SDP), potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine je danas, na međunarodni Dan borbe protiv islamofobije, na Facebooku komentirao optužbe na njegov račun da je ‘islamofob’.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Odlukom UN-a 15.03. se obilježava kao Dan borbe protiv islamofobije. U Bosni i Hercegovini genocid nad pobijenim Srebreničanima, kao i ostali logori tokom rata, bili su organizovani protiv ljudi samo zato što su bili muslimani.

Islamska zajednica BiH me nedavno optužila da pokazujem početak islamofobije. Razlog za takav stav Islamske zajednice je moja izjava od prije godinu dana da je za SDA važnija džamija od države.

Ta izjava je bila odgovor na pitanje novinara šta mislim o stavu Bakira Izetbegovića da dok su pune džamije, biće i Bosna jaka. Prije godinu dana baš niko nije reagovao, a danas kada se treba formirati Vlada FBiH, nažalost jeste.

Ne mislim se nikome pravdati za moje političke stavove. Njima ću ostati dosljedan. Ali na današnji dan želim reći dok god se bavim politikom da će moja obaveza biti da svaki musliman ima svoja vjerska prava na cijeloj teritoriji BiH. I da svaki napad na bilo kojeg muslimana biće napad i na mene. Bit će jednakopravan i ne smije mu faliti ništa.

Baš kao nijednom drugom vjerniku, ateisti ili agnostiku. Konačni cilj mora biti jednakopravnost. To je Bosna i Hercegovina”, zaključio je Stojanović na Facebooku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79