Stojanović prozvao Lendu: Potpiši u ime boraca na koje se pozivaš

Potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović pozvao je svog kolegu iz rukovodstva FBiH Refika Lendu (SDA) da dadne svoj potpis na Vladu FBiH.

Lendo: Neću im potpisati zbog ponosa, prkosa i inata ljudi koji su dali živote za Bosnu i Hercegovinu

– “Zbog zakletve naših šehida što su dali za svoju zemlju, zbog jedinstva koje pokušavam da uputim u okviru FBiH, ja iz tog razloga neću potpisati.” Ovo je rekao Refik Lendo na obilježavanju 29. godišnjice osnivanja 7.korpusa Armije RBiH. SDA je još jednom pokazala da je želja za vlašću ispred demokratske i evropske države BiH – rekao je Stojanović te dodao:

– Zato pozivam gospodina Lendu u ime boraca na koje se poziva, kao i u ime poginulih boraca Armije RBiH koji nisu šehidi i dali su život da Bosna i Hercegovina bude dio evropske porodice modernih zemalja, da potpiše volju izabrane većine i da tako gradimo demokratsku državu po principima demokratskog svijeta.

Ističe da je to u interesu svih budućih generacije koje će živjeti zajedno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79