Sud u Prištini Dejanu Pantiću odredio pritvor u trajanju od mjesec dana

Sud u Prištini bivšem pripadniku kosovske policije Dejanu Pantiću odredi je pritvor u trajanju od mjesec dana, potvrdila je za Radio Slobodna Europa (RSE) glasnogovornica suda u Prištini Mirlinda Gashi.

Pantić je Policiju Kosova napustio 5. studenoga, zajedno s ostalim predstavnicima srpske zajednice koji su tada započeli bojkot institucija Kosova.

Priština uhićenog optužuje za terorizam i narušavanje ustavnog poretka zbog organiziranja upada u prostorije izbornih povjerenstava u četiri općine na sjeveru uoči izbora za gradonačelnike, dok Beograd niječe njegovu krivnju zahtijevajući oslobađanje.

Napetosti na sjeveru Kosova i dalje traju, a u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice danas ne rade škole i odjeli sveučilišta koji su poslije 1999. premješteni iz Prištine u taj grad.

Također, treći dan zaredom, kamioni i teška vozila i dalje stoje kao zapreke na nekoliko glavnih cesta na sjevernom Kosovu koje vode do dva granična prijelaza sa Srbijom, a oba su i dalje zatvorena za promet, ali i za pješake.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79