Sudija iz Livna priznao da je kasnio u izradi odluke

Jozo Mamić, sudija Općinskog suda u Livnu, priznao je prekršaj “neopravdano kašnjenje u izradi odluka ili u drugim radnjama u vezi s obavljanjem dužnosti sudije”, rečeno je na disciplinskom ročištu održanom pred Prvostepenom disciplinskom komisijom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, piše “Detektor”.

Predsjedavajuća Disciplinske komisije Aleksandra Obradović je kazala kako tuženi Mamić nije pristupio ročištu, iako je uredno obaviješten te da je priznao disciplinski prekršaj.

Asmir Baćevac, disciplinski tužilac, pročitao je tužbu podignutu protiv Mamića koja ga tereti da je, kao postupajući sudija u predmetu Općinskog suda u Livnu, u periodu od jula 2020. do juna 2022. neopravdano kasnio u izradi odluke.

Predložio je da se Mamiću izrekne odgovarajuća mjera, a da se pritom uzme u obzir olakšavajuća okolnost da tuženi nije ranije disciplinski odgovarao te otežavajuća okolnost da je u ovom slučaju riječ o nepoduzimanju službenih radnji.

Odluka Prvostepene disciplinske komisije će biti donesena naknadno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79