Sugrađanina pokušao ubiti sjekirom: Saša Kerlec pristao na četiri i po godine zatvora

Saša Kerlec (35) iz Banje Luke pristao je na sporazum sa tužilaštvom i na kaznu od četiri i po godine zatvora za pokušaj ubistva sugrađanina Njegoša Pepića (34).

Sporazum je prihvatio Okružni sud Banja Luka, a presuda će biti izrečena 17. decembra.

Zbog niza olakšavajućih okolnosti, dogovorena je kazna ispod zakonskog minimuma. Odbrana je poručila da je optuženi pokazao kajanje i priznao djelo. Kerlec je takođe istakao u sudnici da mu je žao zbog svega što se desilo, piše Faktor.

Kerleca je optužnica teretila da je pokušao ubiti Pepića u roštiljnici “Đorđe” u mjestu Dragočaj kod Banje Luke, 6. jula 2018. godine oko 8.30 sati. Bili su zajedno u spomenutoj roštiljnici, gdje su se verbalno sukobili.

– Nakon verbalnog sukoba sa oštećenim napustio je roštiljnicu odvezavši se svojim automobilom, a zatim se vratio, te iz vozila izvadio sjekiru dužine 42 centimetra i sa njom ušao u roštiljnicu. Uputio je oštećenom psovke i prijetnju da će ga ubiti, a potom mu prišao, te mu zadao više udaraca oštrim i tupim dijelom sjekire u predjelu glave – navodi se u optužnici.

Nakon što je Pepić pao na pod, Kerlec ga je nastavio udarati rukama i nogama po tijelu.

Nanio mu je tešku tjelesnu povredu opasnu po život, i to sjekirom u predjelu glave, zatim višestruke prelome kostiju lobanje, oštećenje moždane opne i drugo.

 

 

Crna hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments