Sukobi u PDP-u: Zahtjevi za isključenje Stanivukovića postaju sve glasniji

U PDP-u, jednoj od ključnih političkih stranaka u Bosni i Hercegovini, situacija je sve napetija kako se približavaju izbori. Prema riječima novinara Slobodana Vaskovića, koji je iznio svoje viđenje na svom blogu, sve više funkcionera unutar stranke zahtijeva isključenje Draška Stanivukovića.

Ovaj nemir unutar PDP-a privukao je pažnju i poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Igora Crnadaka, koji je za N1 iznio svoje mišljenje o trenutnoj situaciji. On je istakao da je Banja Luka, kao najveći grad u entitetu, na strani opozicije te da građani ovog grada ne podržavaju politiku koju sprovodi vladajuća stranka SNSD i njen lider Milorad Dodik.

Crnadak je pozvao javnost, posebno građane Banja Luke, na strpljenje i najavio da će februar biti ključan mjesec u raspletanju situacije unutar stranke. Također, otkrio je principe koje su već razmatrali sa predstavnicima drugih opozicionih stranaka u vezi sa mogućim zajedničkim nastupom na lokalnim izborima koji se očekuju u oktobru ove godine.

Principi na kojima insistira opozicija uključuju jedinstvenog kandidata oko kojeg će se okupiti svi, kao što je bio slučaj 2020. godine, platformu koja će biti pobjednička, te princip da ničija sujeta ne smije biti iznad opšteg cilja – svrgavanja SNSD-a s vlasti.

Što se tiče diplomatskih inicijativa, Crnadak smatra da je prioritet prvo riješiti unutrašnje probleme i usvojiti potrebne zakone i reforme kako bi BiH mogla otvoriti pregovore o članstvu u EU.

Na pitanje o nedavnom dogovoru koji su postigle vladajuće stranke u Laktašima, Crnadak je ironično odgovorio da je to “Jeti dogovor”, mitsko biće koje svi čuju, ali nitko nije vidio.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79