Sumnjiva tragedija u Hercegovini: Zašto je Ante vozio tuđeg BMW-a?

Sumnjiva tragedija u Hercegovini: Zašto je Ante vozio tuđeg BMW-a?


Tokom nedeljnog jutra dogodila se teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu M16 na lokalitetu mjesta Modrič kod Čapljine.

Kako saznaje portal Crna-Hronika, do nesreće je došlo u jutarnjim satima 6:35 kada se iz još nepoznatih razloga vozilo marke BMW sletilo sa ceste i prevrnulo na krov.

U vozilu su bile 3 osobe, dva mladića i jedna 17-godišnja djevojka Ivana Mustapić koja je nalažlost smrtno stradala. Za volanom je bio Ante Jukić (22) dok je suvozač bio Ivica Raguž (20). u čijem vlasništvu se nalazi navedeno vozilo koji je zadobio teške tjelesne povrede. Vozač Ante zadobio je lakše tjelesne povrede piše Crna-Hronika.

Iz Tužilaštva HNK tvrde da se u vozilu nalazilo ukupno četiri osobe, što je u suprotnosti s onim što je ranije bilo dostupno iz policije. Dakle, na dan nesreće iz Operativnog centra MUP-a HNK-a su za Bljesak prvobitno kazali da su se u vozilu, uz stradalu djevojku, nalazile dvije osobe, dok je glasnogovornik MUP-a tada rekao kako se u vozilu uz stradalu nalazila samo jedna osoba. Naknadno je potvrdio da je takvu informaciju dobio iz PU Čapljina.

Nezvanično saznajemo da su se vraćali iz diskoteke, a ovom ulicom su išli na jutarnji doručak prema lokalnoj pekari saznaje portal Crna-Hronika.

BMW X5 je u vlasništvo porodice Raguž, te se sa pravom postavlja pitanje, zašto je Ivica dao prijatelju Anti ključeve od navedenog vozila sa kojim je ovaj 22-godišnjak sletio sa ceste.

POGLEDAJ GALERIJU

Napomenimo i to kako se za nesreću koja se dogodila u 6:35 saznalo tek nakon što su se čitatelji obratili medijima iako su na mjestu nesreće bili pripadnici MUP-a HNK-a, Hitne pomoći kao i službe koje su, kako navode čitatelji Bljeska, uklonile vozilo “u vrlo kratkom roku”.

Mladoj 17-godišnjoj djevojci će biti posljednji ispraćaj 29.11.2023. godine u 14:30h na mjesnom katoličkom groblju u Doljanima.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija