Supruga radnika koji je poginuo na gradilištu NEUTJEŠNA ZBOG TRAGEDIJE

Slavko Gavrilović (65) iz niškog sela Hum preminuo je u bolnici od posljedica povreda koje je zadobio prilikom pada sa visine, na gradilištu jedne privatne firme u kojoj je bio angažovan „na crno“.

Tragedija se dogodila juče u jednoj firmi u Šumadijskoj ulici, kada je čovjek prilikom odvaljivanja jedne daske udario glavom najprije u zid, usljed čega je odbačen tri metra niže što je imalo kobne posljedice. Odmah je prebačen u Klinički centar, ali je podlegao povredama dva sata kasnije.

Slavkova supruga Zorica Gavrilović kaže da ga je firma u kojoj je došlo do nesreće povremeno angažovala jer je bio vrijedan i odgovoran.

– Nemamo ni penziju ni platu pa je on radio gdje god bi bilo posla. Po kazivanju čovjeka koji je sa njim bio kada je stradao, raskivali su neke daske od kojih su trebali da prave krov. Taj njegov kolega ih je prenosio a moj muž ih je pajserom odvaljivao. Imao je problem da jednu otkuje pa je potegao jače, ona se otkačila a Slavko je odleteo ka zidu, a zatim pao dole – opisuje nesreću očajna udovica.

Odmah je otišla u bolnicu i kako kaže, sve joj je bilo jasno kada je vidjela supruga, piše Telegraf.

– Glava mu je bila cijela krvava, shvatila sam da ima malo nade za njega. Bio je zdrav kao dren, nikakve lijekove nije pio…. Bio je zadovoljan na tom poslu, rekao mi je da mu nije teško i da su ljudi za koje radi veoma fini. I oni su bili zadovoljni sa njim, hvalili su ga… Nisu oni krivi, i njima je bilo mnogo teško, vidjela sam ih ispred bolnice, pozlilo im je od muke – priča Zorica neprestano plačući.

Dodaje da joj je muž bio veoma vrijedan, te da je za mjesec dana trebao da ode u penziju.

– Ove jeseni je pet krovova uradio, i na našoj kući je radio, volio je da mu sve bude lijepo, uredno…Nadali smo se toj penziji, da imamo svoje prihode, da ne tražimo novac od djece. Oni imaju svoje porodice, platu mučno zarađuju, nismo željeli da im budemo na teretu. Ne znam kako ću bez njega, preminuo je ne dolazeći svijesti – kazala je Slavkova udovica.

Policija je obavila uviđaj a o događaju je obaviješteno i tužilaštvo.

Takođe, na mjesto nesreće je izašla i inspekcija rada koja treba da utvrdi da li je poslodavac preduzeo sve mjere zaštite na radu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79