Supruga slobode lišenog profesora Fatiha Keskina: Ne znam da je Sud BiH poništio rješenje o protjerivanju

Nakon što su pojedini mediji objavili informaciju da je Sud BiH uvažio žalbu turskog državljanina Fatiha Keskina, supruga profesora Keskina Zehra Keskin za “Avaz” je kazala da ona nema takvu informaciju i da nije obaviještena.

– Ja nemam takvu informaciju. Ni advokati nisu dobili bilo šta napismeno. Pročitali smo to u pojedinim medijima, ali mi nije jasno odakle njima ta informacija – kazala je Keskin.

Navodno, između ostalog Sud BiH je poništio rješenje Službe za poslove sa strancima i Ministarstva sigurnosti kojim je naređeno njegovo protjerivanje.

Podsjećamo, direktor škole “Richmond Park” Fatih Keskin lišen je slobode 2. decembra pod sumnjom da je počinio određena krivična djela te je označen kao prijetnja za nacionalnu sigurnost u BiH. Trenutno se nalazi u Imigracionom centru u Istočnom Sarajevu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79