Supružnici stradali tokom eksplozije u Istanbulu: Iza bračnog para ostalo dvoje maloljetne djece

Među šest osoba koje su poginule uslijed eksplozije koja se dogodila jučer u Istanbulu je i mladi bračni par Adem i Mukades Elif Topkara (Mukaddes).

Ademov otac Mustafa Topkara rekao je da su na Taksim došli u posjetu tetki. Djecu su ostavili kod nje i otišli da prošetaju. Tada se dogodila eksplozija koja je bila kobna za njih. Imali su 40 i 37 godina.

Danas je klanjana dženaza

Turska zastava bila je okačena na porodični stan u naselju Sarijer Ajazaga (Sariyer Ayazaga), gdje su živjeli Adem i Mukades Elif Topkara. Tijela bračnog para dovezena su pred kuću, a nakon toga i u lokalnu džamiju gdje je klanjan dženaza-namaz.

U terorističkom napadu poginule kćerka i supruga glumca iz Ertugrula

Mustafa Topkara rekao je za AA da je iza njih ostalo dvoje maloljetne djece – sedmomjesečni dječak Jagiz (Yagiz) i djevojčica Eliz od 2,5 godine.

Željeli prošetati

Rekao je da su otišli kod tetke na Taksim.

– Tetka im tamo radi. Željeli su da prošetaju. Djecu su ostavili kod nje. Šta reći. Tu se priča završava. Mi vjerujemo našoj državi – poručio je Topkara.

U jučerašnjoj eksploziji u istanbulskoj ulici Istiklal poginulo je šest, a povrijeđena je 81 osoba.Prema ODA tv agenciji, poginuli su svi turski državljani, a objavljena su i njihova imena: Mukaddes Elif, Adem Topkara, Ecrin Meydan, Yusuf Meydan i Arzu Özsoy, dok jedna žrtva nije imenovana, kaže Kuzmanović.

– Od 81 jednog ranjenog, 39 je otpušteno iz bolnica, od preostalih četrdeset i dvoje, petero je u teškom stanju od kojih je dvoje kritično, kaže ministar zdravstva Fahrettin Koca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79