Zahiragić o protestu porodice Gadžun: Danas nisu došli dežurni “borci za pravdu” jer joj babo nije glumac, a brat kandidat na izborima

Zahiragić o protestu porodice Gadžun: Danas nisu došli dežurni “borci za pravdu” jer joj babo nije glumac, a brat kandidat na izborima


Član Predsjedništva Stranke demokratske akcije Haris Zahiragić oglasio se prije par trenutaka na svom Facebook profilu povodom današnjih protesta porodice Gadžun.

Naime, na današnjim najavljenim protestima je došao sramotan broj ljudi, a mogli bi se reći da je na protestima bila samo porodice malene Džene Gadžun.

Ovo su postavljena pitanja ministru Vraniću: “Da si radio svoj posao do smrti moje Džene ne bi došlo”

Njena porodica je danas protestvovala ispred Vlade Kantona Sarajevo i Tužilaštva KS jer, godinu dana nakon smrti malene djevojčice, još niko nije odgovarao.

Tužilaštvo se oglasilo o slučaju Džene Gadžun: Još uvijek čekamo vještačenje

Zbog malobrojne podrške građana Sarajeva u njihovoj borbi, oglasio se Zahiragić, čiji statuj prenosimo u cjelosti.

“Nisam bio danas na protestima porodice Gadžun, isključivo iz razloga jer su nas javno zamolili da tu ne budu političari!

Nije bilo ni onih dežurnih “boraca za pravdu”, nije bilo ni “medija plana”, ni srceparajućih kolumni…

Nije babo rahmetli Džene Gadžun glumac, novinar, pjevač, političar, režiser, sportista – on je valjda “samo” radnik…

Nije majka rahmetli Džene Gadžun željna medijske pažnje i pljuvanja po državi, nego je željna samo istine, pravde i odgovornosti – ali koga to danas zanima?

Nije joj brat kandidat na izborima, on je samo dječak…

Krivci su poznati svima, kao i greške u sistemu zdravstva…

Valjda zato.

Nisam bio danas, jer su tako tražili.

Bio sam tu tačno prije godinu dana, kada je mala i divna curica, radi nezajažljive pohlepe i par hiljada maraka – haram im bilo, nesavjesnim liječenjem koje je do detalja zadokumentovano, ubijena na stomatološkoj stolici – na kojoj je operisana umjesto u operacionoj sali!

Prekinuo sam sramotnu šutnju o ovom slučaju u institucijama, napravio sam press konferenciju ispred Kluba SDA, a zatim i predložio konkretne zaključke u Skupštini Kantona Sarajevo.

Zaključci su prvi put odbijeni, jer je vlast štitila nakaradni sistem privatnog zdravstva i pojedince u istom.

Nisam odustao, ponovo sam ih predložio, tek onda su, nakon što su izmijenjeni i značajno cenzurisani, usvojeni…

Do danas se ništa po njima nije uradilo od strane Vlade KS i Ministarstva zdravstva KS.

Kontaktirao sam tada i roditelje, stavio se potpuno na raspolaganje, išao na proteste…

U predizbornoj kampanji nisam želio govoriti o ovoj temi, da čistu malu dženetsku ptičicu ne bih ubacio u prljave političke sukobe…

Prošli su izbori, oni koji su štitili i koji i danas štite ovaj sistem, vjerojatno će nastaviti obnašati vlast u Kantonu Sarajevo – NAŽALOST, ali ćemo i mi nastaviti borbu za istinu, odgovornost i uspostavu sistema kako se nikome ne bi ništa slično ponovilo!

Amila i Muris nemaju stranačke iskaznice, ne bore se protiv SDA, ne psuju državu, nego se samo bore protiv sistema koji im je uzeo dijete, valjda zato nisu zanimljivi dežurnim moralistima, novinarima, analitičarima, pravednicima?!

Kako smo mi, samo, licemjerno društvo!

Zapitajte se, svako ponaosob!

Muris i Amila Gadžun su danas bili sami sa svojom djecom ispred zgrade Kantona Sarajevo, ali neće biti sami, sve dok ima dovoljno nas koji od istine i pravde nećemo odustati!

Javno obećavam da će odgovornost za smrt Džene Gadžun biti utvrđena, na ovaj ili na onaj način!

Pozivam sve medije neka kontaktiraju porodicu Gadžun i/ili njihove advokatice, neka im prikažu sve formalne propuste koji su počinjeni u tom slučaju, tada će svima biti jasno zašto od ove teme ne odustajem!

Ako nećete to radi Džene, njenih roditelja i porodice Gadžun, uradite to radi svoje djece, jer u ovom (ne)sistemu samo je pitanje dana kada će ovakva tragedija zadesiti još neku porodicu!

P.S. Ovo nije tužna slika porodice Gadžun, oni su veliki sve dok pronalaze snagu za paralelnu borbu, jednu protiv sistema, a drugu protiv ignorisanja i dubinske cenzure.

Ovo je tužna slika našeg duboko licemjernog i proračunatog društva, napisao je Zahiragić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija