Sutra je dan D: Hoće li “FlyBosnia” platiti milion maraka duga za avionske usluge

Iz aviokompanije „FlyBosnia“ sutra bi trebali ponuditi odgovore Međunarodnom aerodromu u Sarajevu kako će i kada biti isplaćen miliona maraka duga za avionske usluge.

Ova aviokompanija, kako smo i objavili prošle sedmice, iako je počela s radom prije tri mjeseca, uspjela je ostati dužna Aerodromu Sarajevo za pružene usluge više od milion maraka.

Za putnički servis dugovi iznose 408.033 KM, za avijacijske usluge 512.427, a ketering čak 155.275 KM.

Nevjerovatno je da su od ovog iznosa dužni i 697.842 KM dospjelih obaveza na osnovu probijanja roka ugovora.

Krajem ove sedmice na Aerodromu Sarajevo održan je i sastanak s čelnicima Uprave „FlyBosnije“, ali bez konkretnih zaključaka.

Predstavnici „FlyBosnije“ obećali su da će sutra dati odgovore na ponuđena rješenja i novi ugovor.

Uprava Aerodroma Sarajevo, da bi donekle riješila nagomilane probleme, predložila je izmjene važećeg ugovora na način da se iznos bankovne garancija sa 100.000 poveća na 500.000 KM.

Predložena je i izmjena važećeg ugovora za keterig usluge tako da se uvede bankovna garancija u iznosu od 100.000 KM.

– Do kraja avgusta imali su koliko-toliko korektnu dinamiku plaćanja obaveza. Međutim, onda su izostale veće uplate. Zbog znatnog povećanja obima saobraćaja firme ponudili smo izmjene ugovora – rekao nam je prije nekoliko dana Kajmaković.

Ova firma prije desetak dana je na dug od 1.077.339 uplatila svega 50.000 maraka, prenosi Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments