SVE SU IZGUBILI: ‘NAJGORE MI JE BILO REĆI DJECI DA JE IZGORIO ZEKO’

Ništa nismo uspjeli spasiti. Niti igračke, niti dječje krevetiće, namještaj, odjeću… Sve je izgorjelo u nekoliko minuta. Najgore mi je bilo djeci pogledati u oči i reći da im je izgorjela njihova Pahuljica. Ispričali su nam to potreseni supružnici Dervišaj, Valentina (23) i Izet (32) iz Raše kraj Labina. Obitelj s djevojčicama Majalenom (2) i Elenorom (4) na sreću nije bila kod kuće kada je u srijedu poslijepodne, u stanu na drugom katu zgrade buknuo je požar. Ostali su bez svega, piše 24sata.

– Djeca plaču i dozivaju zeku. Ne znaju što bi i ne razumiju da više ne mogu kući. Ni suprug ni ja ne znamo što ćemo. Ovo je košmar i očaj – kažu. Za sada se snalaze spavajući kod Izetove obitelji. – Tamo nas je jedanaest i teško je. Kao sardine smo u kutiji, ali smo neizmjerno zahvalni. Hvala i mojoj majci na pomoći. Ne tražimo milostinju, samo pristojan smještaj i nekoliko potrepština za djecu koja su u požaru izgubila sve svoje malene snove – pričaju roditelji. Ponavljaju da im je najgore zbog zeca Pahuljice.

– Djevojčice je neprekidno dozivaju. Ja sam nezaposlena, a suprug radi u jednoj građevinskoj tvrtki za nešto više od 3000 kuna i nemamo puno novca. Općina Raša dala nam je jednokratnu financijsku pomoć i obećala da će se kroz mjesec dana naći smještaj. Treba krenuti iz početka, ali kako – pita se očajna žena. Supružnici hvale stanodavku. – Divna je osoba. I ona je u šoku. Mog supruga poznaje već dugo, a uvijek nam izlazi u susret. Tu smo živjeli oko dvije godine – priča Valentina.
 Ovaj mladoj obitelji možete pomoći uplatama na račun: Valentina Dervišaj, OTP banka HR5624070003205884547, piše 24sata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79