Svjetsko, a naše: Novi uspjeh bh. kompanije, isporučeno vozilo vrijedno pola miliona maraka

U krugu Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica održana je svečana primopredaja najnovijeg navalnog vatrogasnog vozila, što je značajan korak u poboljšanju sistema zaštite i spašavanja na području grada Zenica. Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, istakao je kako je cilj Gradske uprave unaprijediti ovaj sistem i osigurati adekvatnu opremu za službe za zaštitu i spašavanje.

Vrijednost vozila iznosi oko 600.000 KM, a nabavljeno je iz namjenskih sredstava odlukom Štaba civilne zaštite Grada Zenica. Riječ je o najsavremenijem i najopremljenijem vatrogasnom vozilu takve vrste u Bosni i Hercegovini, proizvedenom u skladu s evropskim standardima.

Vlasnik firme Su-Ad Živinice, Suad Bešlić, koji je isporučio vozilo, izrazio je zahvalnost gradonačelniku Kasumoviću na podršci u realizaciji ovog projekta. Bešlić je poželio puno sreće Civilnoj zaštiti grada Zenica, koja će vozilo koristiti za potrebe građana Zenice i, po potrebi, pružanje pomoći stanovništvu širom Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79