Svodnici molili sutkinju da ih pusti na slobodu

U Kantonalnom sudu u Sarajevu održano je ročište za razmatranje prijedloga za određivanje pritvora lišenim slobode u akciji “City”.

Tužiteljica Emela Tahmaz-Bukvić je navela krivična djela za koja se osumnjičeni terete te dodala da je lišeni Alen Krtičić ranije osuđivan dva puta za tešku krađu i jednom za razbojništvo.

Omar Mehmedbašić, advokat Ramela Jusufija, Nejre Jusufović i Alema Krtičića, kazao je kako ne postoje razlozi da se njegovim branjenicima odredi pritvor jer su svi svjedoci tokom dana dali iskaze, a djevojke su kazale kako su radile samo za sebe.

– Ovo nije organizirana grupa, već je riječ o ekscesima pojedinaca – kazao je Mehmedbašić.

Almir Bibić, advokat policajca Fahrudina Hajdarbašića, rekao je da su jedini dokaz koji Tužilaštvo navodi presretnuti razgovori njegovog klijenta i Emira Šušića, a da im je promaklo da Šušić ima ugostiteljski objekt koji vrši dostavu hrane.

– Kada preslušate razgovore, ćut ćete da moj branjenik naručuje doručak, kafu, doner i slično. Izjava “Baci to” može se dvosmisleno tumačiti. Ovo je slučaj za disciplinski postupak, a ne Kantonalni sud – rekao je advokat Bibić za Avaz.

Sudu se obratio i Ramel Jusufi, koji je zamolio da ga puste da se brani sa slobode, jer je otac troje maloljetne djece, od kojih jedno treba na operaciju. Rekao je kako mu je supruga lošeg zdravlja te da sam ima problema sa srcem i plućima i da se jučer onesvijestio u Tužilaštvu.

Uhapšeni Šušić je također zatražio da se brani sa slobode navodeći kako mu se supruga treba poroditi za 15 dana.

Detalji velike policijske akcije ‘City’: Policajac Fahrudin Hajdarpašić javio pekaru Ramelu Jusufiju da skloni pištolj, jer će mu doći njegove kolege

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments