Tajkun iz Srbije Miroslav Mišković “upumpao” 10.000.000 KM u sarajevsku kompaniju

Miroslav Mišković, jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji i na cijelom Balkanu, upumpao je 10 miliona maraka u svoju sarajevsku kompaniju Standard nekretnine, navodi BiznisInfo.ba.

Kako smo nedavno pisali, ova kompanija provela je ovog mjeseca emisiju 467.289 dionica, zatvorenom ponudom unaprijed poznatom kupcu, ali nije rečeno koji je to kupac.
Kako saznaje BiznisInfo.ba, novac je uplatila firma ovog srbijanskog tajkuna Delta Real Estate Beograd.

Ova kompanija je i dosad bila većinski vlasnik, a imala je oko 89 posto dionica. Sada ih ima 95 posto, što joj omogućava da istisne ostale, male dioničare i postane jedini vlasnik kompanije.

Miškovićeve nekretnine na Stupu

Još početkom 2020. godine pisalo se da je Mišković zainteresovan za ulaganje u Kantonu Sarajevo. Tadašnji načelnik Općine Ilidža Senaid Memić nam je potvrdio da ima kontakte s direktoricom Delta Holdinga.

No ubrzo je uslijedila pandemija koronavirusa što je vjerovatno utjecalo na odgađanje investicija.

Kompanija Standard nekretnine ima zemljište na Stupu vrijedno oko 10 miliona KM na kojem planira gradnju velikog projekta – tržnog centra i stambenog kompleksa. Na ovom mjestu planirana je gradnja projekta Delta Planet Sarajevo koji će biti za sada jedina Delta Planet šoping promenada koja će u svom kompleksu obuhvatiti šoping-mol i stambeni prostor.

Projekt će, prema planovima, zauzimati ukupnu površinu od 118.000 metara kvadratnih a osigurat će prostor za čak 120 lokala (poslovnih prostora) svjetski poznatih brendova. Tu će se nalazi i više od 1.200 parking mjesta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79