Taksista zbog lažne optužbe za silovanje u zatvoru proveo 3 mjeseca: “Sad će uzet pare”

Taksist (27) tri je mjeseca proveo u istražnom zatvoru nakon što ga je djevojka (30) lažno optužila da ju je silovao.

Zbog svega što je proživio u zatvoru i javnosti, država mu mora isplatiti 4100 eura odštete, odlučila je u petak sutkinja. Presuda je nepravomoćna i Republika Hrvatska na nju se može žaliti, piše Danica.hr

Riječ je o poznatom slučaju iz rujna 2017. godine o kojem su mediji naveliko pisali. Taksist je tada završio u Remetincu zbog sumnje da je silovao pijanu djevojku. Žrtva je policiji ispričala kako su se te noći upoznali u narodnjačkom klubu te su poslije otišli u njegov automobil.

Prijavila ga je drugi dan za silovanje. Tvrdila je kako ju je muškarac odnio do vozila, napastvovao je, a zatim poderao najlonke i gurao prste u spolovilo. Nakon višemjesečne istrage, ispostavilo se kako to nije točno.

No, muškarac je svejedno bio u istražnom zatvoru 61 dan. Tamo je, kaže, zbog stresa smršavio 17 kilograma te je počeo i piti normabele. Nakon izlaska iz zatvora liječio se na psihijatriji. Županijski sud na koncu je odbacio kaznenu prijavu protiv njega i obustavio istragu.

Sutkinja mu je danas u privatnoj parnici za naknadu štete koju je pokrenuo protiv države dosudila još 900 eura odštete, uz ranije dosuđenih 3200 eura. No, RH se na presudu može žaliti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79