Taksisti smiju prevoziti samo po dvije osobe, nije dozvoljeno voziti migrante, kazne 10.000 KM…

Odlukom Federalnog štaba Civilne zaštite večeras u ponoć obustavlja se javni prijevoz u FBiH, koji uključuje linijski, vanlinijski i željeznički prijevoz putnika, uz izuzetak registriranih taksi prijevoznika, kod kojih se uvodi obavezno provođenje mjera zaštite, koje podrazumijevaju nošenje maski, rukavica, naočala i dezinfekciju vozila nakon svake vožnje.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Stanovnicima Sarajeva tako će biti uskraćena vožnja tramvajima, trolejbusima i autobusima na svim gradskim linijama. Povodom ove mjere Sarajevo Taxi je izdao saopćenje za sve taksiste s naredbama kojih se moraju strogo pridržavati u narednom periodu.

– Obavezna upotreba zaštitne opreme za vozača i to maska, rukavice, naočale.

– Obavezno vršiti ličnu, kao i dezinfekciju vozila nakon svake izvršene usluge.

– Zabranjuje se prijevoz putnika na prednjem sjedištu vozača.

– Dozvoljeno je primiti najviše dvije odrasle osobe i to na zadnjem sjedištu vozila.

– Strogo se zabranjuje uduplavanje vožnji i obavljanje linijskog saobraćaja.

– Maksimalno se javljati i odrađivati vožnje putem radio sistema i aplikacija, a radi efikasnije kontrole putnika i sigurnosti samih vozača.

– Smanjiti na minimum uzimanje vožnji na mahanje upravo zbog sigurnosti i korisnika usluge i vozača.

– Zabranjuje se prijevoz migranata.

– Reducirati vožnje sa međunarodnih graničnih prijelaza, kao i aerodroma te odlaske u krizna područja gdje je zabilježen veći broj zaraženih i potencijalno zaraženih (Mostar, Konjic, Banja Luka, ukoliko se takve vožnje prihvataju, vozači su dužni identifikovati stranku te obavijestiti dispečerski centar o istom) prenosi Faktor.

– Strogo se zabranjuje davanje vozila drugim osobama i nalaže se strogo pridržavanje važećeg cjenovnika.

– Svaku sumnjivu situaciju prijaviti dispečerskom centru.

– Svako nepridržavanje gore navedenog povlači sankcije oduzimanja dozvole za rad i novčano sankcionisanje istih u iznosu 10.000 KM.

– Predsjednici stajališta dužni su nadzirati provođenje navedenih mjera, te svakog ko se ne pridržava prijaviti i udaljiti sa štanda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79