Tapkaroši skupo preprodaju ulaznice za ATP turnir u Banjoj Luci, Stanivuković im se suprotstavio

Na današnjem sastanku Organizacionog odbora teniskog ATP turnira koji će biti održan od 17. do 23. aprila jedna od tema su bili “tapkaroši” koji su u punom zamahu.

Karte su za polufinale i finale su se rasprodale za dva sata, a za kompletan turnir za jedan dan. Ostalo je još karata za Fan zonu, a tu su i tereni 1 i 2 i tu su karte pet KM.

Kako je istakao gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, stat će u kraj onima što preprodaju karte po višestruko većim cijenama.

“Kupe kartu, pa traže deset puta više za nju. Sa MUP-om smo razgovarali da se to riješi i da ljudima koji zaista hoće da gledaju turnir, da dođu do karte”, rekao je Stanivuković.

Stanivuković je naglasio i to da nije sve bitno isključivo samo na centralnom terenu.

“Ulaznica za fan zonu, treninge i ‘manje mečeve’ je pet KM. Pa ako Wawrinka igra ‘manji’ meč, onda je to savršeno”, rekao je Stanivuković.

Također, Stanivuković je objavio da će tokom cijelog aprila kafići imati radno vrijeme kao za Novu godinu.

“Takođe, razmatramo odluku o neograničenom radnom vremenu za ugostiteljske objekte u centru grada gdje ne žive građani. To je Gospodska, dio Jevrejske i slično, a da nikoga ne ometamo. Naravno, to mora da podrži i Skupština grada, a sve u cilju da turistički dobijemo”, rekao je Stanivuković i dodao da će se nakon turnira graditi pokretni krov na centralnom terenu.

Draško Milinović, predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske, je rekao da će građevinski radovi trajati još pet dana, a da će sve biti gotovo za deset dana.

“Uslovi su savršeni, ovakav teniski kompleks ne postoji u mnogim gradovima Evrope”, rekao je Milinović i otkrio da su ukupni troškovi gradnje teniskog kompleksa prešli 30 miliona KM.

Otvaranje kompleksa će biti upriličeno 12. aprila, prvog dana turnira.

Podsjećamo, razlog prelaska turnira u Banju Luku je kako bi organizatori turnira u Beogradu mogli da naprave iskorak u infrastrukturi i u budućnosti organizuju turnir iz ATP 500 serije. Do sada su najveći turniri u BiH bili sa Challenger Toura.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79