Tek od druge polovine septembra učestalija pojava padavina

Tek od druge polovine septembra učestalija pojava padavina


Nazire se “svjetlost na kraju tunela”. Pred kraj prve i tokom druge dekade septembra očekuje se postepena destabilizacija atmosfere uz porast naoblake i lokalnu, ali nešto učestaliju pojavu padavina.

Biće to posljedica jačanja ciklonalne aktivnosti na zapadu Sredozemlja. Drugim riječima južina, pa nekog značajnog pada temperatura idalje nema u najavi. Ali od nečeg se treba početi.

Do tada, ostalo nam je još nekoliko sunčanih dana uz rijetku pojavu pljuskova i uz dosta visoke vrijednosti temperatura za ovaj period godine.

Treba naglasiti da se aktuelna suša neće tako lako prekinuti ni anulirati. Ovu objavu shvatite čisto kao naznaku postepene promjene siniptičkog obrazca preko Evrope.

Ulazak u malo dinamičniji režim vremena uz postepeno popuštanje vrućina te češću pojavu padavina prema drugoj dekadi mjeseca.

O količinama padavina rano je pričati ali po trenutnom stanju, zahvaljujući južini najviše bi ih moglo biti u krajevima uz more, u Hercegovini i zapadu zemlje piše bhmeteo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija