Telekomunikacijski giganti u BiH otkrivaju planove za 2024. godinu: Evo šta korisnike očekuje

S obzirom na brze promjene na globalnom tržištu, korisnici telekomunikacijskih usluga u Bosni i Hercegovini postavljaju pitanja o očekivanim promjenama u cijenama i uslugama u 2024. godini.

Kompanije BH Telecom, Telemach i M:tel odgovorile su na nekoliko ključnih pitanja kako bi informirale svoje korisnike o planovima za narednu godinu.

BH Telecom: Fokus na zadovoljstvu korisnika

BH Telecom ističe da posluje na konkurentnom tržištu, prilagođava se promjenama ponude i pozicionira svoje usluge u skladu s potrebama korisnika. U 2023. godini, BH Telecom je unaprijedio svoju postpaid (Extra) ponudu, smanjujući cijene i povećavajući količine saobraćaja. Također su izvršili redizajn prepaid dokupa, prateći trendove na tržištu.

Telemach: Prilagodba tržišnim okolnostima

Telemach priznaje kompleksnu ekonomsku situaciju i globalna dešavanja koja utiču na poslovanje. S početkom 2024. godine, usklađuju cijene svojih paketa s tržišnim okolnostima. Mjesečna naknada za korisnike Telemacha i Total TV-a povećat će se, ali kompanija tvrdi da će i dalje pružati visokokvalitetne usluge.

M:tel: Stabilnost cijena u 2024. godini

M:tel za sada nema planove za poskupljenje usluga u 2024. godini. Ističu da su u prethodnoj godini bili suočeni s rastom troškova, ali su zadržali stabilnost cijena kako ne bi opteretili građane. Tvrdnje da su rast cijena usluga prouzrokovale neophodno pokrivanje troškova, uključujući inflaciju, energente i globalne probleme.

Sve tri kompanije naglašavaju da korisnici imaju prava na raskid ugovora bez naknade u slučaju nepovoljnih promjena u cijenama i uslovima. Pravo na raskid važi u određenom roku nakon objave izmjena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79