Terović: Pijaca Kvadrant će biti bolja i sigurnija pijaca

KJKP “Tržnice-pijace” Sarajevo je, nakon požara od 5. novembra ove godine, a u kojem je uništeno čak 80 posto prodajnih boksova na poslovnoj jedinici Kvadrant, uspjelo raščistiti ostatke kojih je na ovoj lokaciji bilo u velikim količinama.

Podsjetimo, veliki požar progutao je gotovo čitavu pijacu Kvadrant.

Prema ranije objavljenim zvaničnim informacijama, vatra je potom zahvatila i stambenu zgradu te objekat hotela u ulici Radenka Abazovića.

Sreća u nesreći je da nije bilo ljudskih žrtava.

Jasmin Terović, direktor preduzeća KJKP Tržnice-Pijace, u razgovoru za Radiosarajevo kaže da su, kada se radi o čišćenju žgarišta, u završnoj fazi.

“Očišćen je izgorjeli dio, trenutno se radi na čišćenju dijela koji nije izgorio, kako bi se krenulo sa sanacijom boksova koji nisu izgorjeli. Želimo svakako da ih malo repariramo i krećemo polako sa pripremama za dovlačenje novih boksova”, pojasnio je Terović.

Prema njegovim riječima sagovornika, nadležni se nisu zaustavili samo na raščišćavanju i čine sve kako bi zakupci ponovo mogli raditi, a građani koristiti njihove usluge.

“Radi se trenutno idejno rješenje za novu pijacu, uz provođenje svih sigurnosnih mjera”, naglasio se Terović.

Drugim riječima, pijaca će u dogledno vrijeme dobiti sasvim novi izgled.

“Sigurno ćemo uraditi bolju i sigurniju pijacu. Možda sa nešto manje kapaciteta, upravo zbog provođenja sigurnosnih aspekata i mjera”, zaključio je u razgovoru za Radiosarajevo Jasmin Terović, direktor preduzeća KJKP Tržnice-Pijace.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79