Teški metali pronađeni u popularnim čokoladama

Časopis Consumer Reports obavijestio je o visokim razinama olova i kadmija u čokoladnim proizvodima, uključujući i popularne marke kao što su Hershey, Godiva i Lindt. Nakon ranijeg istraživanja koje je sugeriralo prisutnost tih teških metala u čokoladi, Consumer Reports pozvao je proizvođače, uključujući Hershey, da smanje količinu teških metala u svojim proizvodima.

Istraživanje je obuhvatilo različite čokoladne proizvode, uključujući tamnu i mliječnu čokoladu, kakao u prahu, komadiće čokolade, mješavine za browniese, čokoladne torte i vruću čokoladu. Rezultati su pokazali da su svi proizvodi sadržavali mjerljive količine olova i kadmija, a 16 od njih sadržavalo je potencijalno štetne razine tih metala.

Consumer Reports je posebno istaknuo da je opasnost veća za trudnice i malu djecu zbog rizika od problema u razvoju. U pismu upućenom firmama poput Hersheya, Mondaleza, Theo Chocolatea i Trader Joe'sa, časopis je ponovno pozvao na smanjenje količine teških metala u čokoladi.

Iako su proizvođači čokolade tvrdili da su njihovi proizvodi sigurni, Consumer Reports naglašava potrebu za ozbiljnim pristupom uklanjanju opasnih razina teških metala kako bi se osigurala sigurnost potrošača.

Ovo istraživanje postavlja pitanja o kvaliteti i sigurnosti čokoladnih proizvoda te naglašava potrebu za regulacijom i praćenjem teških metala u prehrambenim proizvodima. Potrošači trebaju biti svjesni potencijalnih rizika i tražiti odgovornost od proizvođača.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79