Tinejdžericu (19) koja je pobjegla iz Ukrajine silovao Poljak (49)

Tinejdžericu (19) koja je pobjegla iz Ukrajine silovao Poljak (49)


Poljak (49) je lišen slobode pod sumnjom da je silovao 19-godišnju djevojku koju je namamio u svoj dom putem interneta, nudeći joj sklonište nakon što je pobjegla iz zaraćene Ukrajine, piše Sky News.

Policija iz Wroclawa rekla je da je Poljak lišen slobode i da bi mogao dobiti do 12 godina robije.

“Djevojku je upoznao nudeći joj pomoć putem interneta. Pobjegla je iz ratom razorene Ukrajine, nije govorila poljski. Vjerovala je čovjeku koji je obećao da će joj pomoći i skloniti je. Nažalost, sve se to pokazalo kao lažna manipulacija”, priopćile su vlasti.

Velika zabrinutost za izbjeglice

Sve je veća zabrinutost kako zaštititi najugroženije izbjeglice da ne budu na meti trgovaca ljudima ili da postanu žrtve drugih oblika izrabljivanja, javlja Index.

“Morate se brinuti o svim mogućim rizicima trgovine ljudima, ali i o iskorištavanju i seksualnom zlostavljanju. To su situacije koje trgovci ljudima žele iskoristiti”, rekla je Joung-ah Ghedini-Williams, UNHCR-ova šefica za globalne komunikacije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija