Tradicija je da bivši član predsjedništva preda dužnost novom članu: Dodik kaže da mu ne pada na pamet da više uđe u ovu zgradu

Tradicija je da bivši član predsjedništva preda dužnost novom članu: Dodik kaže da mu ne pada na pamet da više uđe u ovu zgradu


U zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u 13 sati održat će se Konstituirajuća sjednica na kojoj će biti izvršena primopredaja dužnosti i na kojoj će novoizabrani članovi ove institucije položiti zakletvu.

Iako je bio običaj da konstituirajućoj sjednici prisustvuju i članovi Predsjedništva čiji mandat završava Milorad Dodik je izjavio da mu ne pada na pamet da više uđe u ovu zgradu, tako da on neće doći. Očekuje se dolazak Šefika Džaferovića, a tu je i Željko Komšić koji obnavlja četvrti mandat.

Prve zvanice stižu u zgradu Predsjedništva BiH, a kako javlja reporter “Avaza” prvi je stigao Jakob Finci.

U zgradu Predsjedništva stigao je ruski ambasador Igor Kalabuhov, a prisutan je i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Majkl Marfi (Michael Murphy), kao i ukrajinski otpravnik poslova Serhii Minailov.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija