Tragedija: Djed poginuo pred očima unuka

Marijan Štefanec (67) iz Drnja kod Koprivnice izgubio je život u bizarnoj nesreći. Nesretni je Marijan s 14-godišnjim unukom otišao da sječe drva za ogrjev, ali prilikom piljenja jedna grana s vrbe udarila je Marijana po glavi. Pao je sa stabla i na mjestu poginuo, a sve se to dogodilo pred očima prestravljenog unuka.

– Bili smo u naselju u blizini kad smo čuli očajno vikanje i zapomaganje: „Upomoć, upomoć!“ Odmah smo počeli trčati prema mjestu otkud je dopiralo zapomaganje, a kad smo došli, našli smo dijete koje očajno plače i djeda kako leži mrtav. Provjeravao sam mu puls, ali, nažalost, nije više bio živ.

Na glavi je imao ozljede, vjerovatno ga je ta raskoljena grana lupila ravno u glavu – ispričao je za hrvatske medije mještanin Drnja, koji je prvi stigao na mjesto stravične nesreće.

Kazao je kako je odmah pozvao Hitnu pomoć i porodicu poginulog. Ljekari su, nažalost, samo mogli konstatirati smrt.

– Baš mi je žao Marijana, a pogotovo unuka, koji je to sve svojim očima vidio. Strašno je plakao i nismo znali kako da mu pomognemo kad više za njegovog djeda nije bilo pomoći – zaključio je očevidac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79