Tragedija koja je potresla građane Fojnice: “Neko namamio psa i onda ga likvidirao”

Donosimo vam informaciju o tragičnog događaju koji se desio jučer u kasnim satima u Fojnici, kada je za sada nepoznata osoba, iz svog automobila likvidirao nedužnog psa.

Njegovo tijelo ostavljeno je na ulici. Kako kažu čitatelji portala Crna-Hronika da je baš ovaj pas bio jedna nedužna životinja, koja nije napadala nikoga, ni lajala. Djeca su se s ovim psom igrale, ali nažalost to više neće moći.

Ovo pišemo s grozotom i velikom gorčinom koja je trenutno u nama, a riječima se opisati ne može.

Zamislite samo kakav “čovjek” može ovako nešto uraditi, otići mirno kući, zaspati I ponašati se kao da se ništa nije desilo.

‼️‼️Upozoravamo vas da je fotografija uznemirujućeg sadržaja koju možete pogledati ovdje.‼️‼️

Sinoć u 21:40 h u strogom centru naše Općine Fojnica iz automobila je upucan pas.
Čovjek je otvorio prozor, namamio psa, izvadio pištolj I direktno ga upucao u glavu.
Zatim samo produžio.

Po dojavi smo došli na lice mjesta i zatekli užas.

Na lice mjesta po našem pozivu je također izašla veterinarska stanica I policija, nakon toga i Uprava policije. Urađen je detaljan uviđaj scene.

Pas je nakon toga odvučen u veterinarsku stanicu i danas je na zahtjev tužilaštva odvučen na Veterinarski fakultet u Sarajevu na obdukciju.

Ovaj put se iskreno nadamo da će onaj ko je napravio ovakav zločin, odgovarati za njega!
Samo zamislite da se neko voza po gradu u večernjim satima i puca iz pištolja u naseljenom mjestu. To vam je dovoljan razlog za brigu i taj metak je mogao pogoditi bilo koga od vas!
Pomozite nam da ovaj put slučaj dovedemo do kraja i da počinilac bude kažnjen.
Vrijeme je!! – izjavili su iz Udruženja životinja Fortuna piše Crna-Hronika

Šta uraditi ako uočite osobu koja je namjerno usmrtila nedužnu životinju?

Ako je osoba namjerno ubila životinju iz automobila, postupak pronalaska i sankcioniranja ovisi o zakonima i propisima koji su na snazi u vašoj zemlji ili jurisdikciji. Evo nekoliko koraka koje možete poduzeti u takvoj situaciji:

Zapišite sve bitne detalje: Pokušajte zabilježiti što više informacija o incidentu kao što su vrijeme i mjesto, registracijska oznaka vozila, opis vozila (marka, model, boja) i sve druge relevantne pojedinosti o događaju.

Obavijestite lokalnu policiju: Kontaktirajte lokalnu policijsku postaju i prijavite incident. Priložite sve relevantne informacije koje ste zapisali. Policija će provesti istragu i poduzeti potrebne korake u skladu s važećim zakonima.

Potražite svjedoke: Ako su bili drugi svjedoci incidenta, pokušajte dobiti njihove kontakte ili izjave kako biste ih mogli podijeliti s policijom. Svjedoci mogu pružiti dodatne informacije ili potvrditi vašu prijavu.

Dokumentirajte štetu: Ako je životinja poginula ili ozlijeđena, pokušajte dokumentirati štetu fotografiranjem ili snimanjem. Ove fotografije mogu biti korisne kao dokazni materijal u istrazi.

Važno je napomenuti da sam kao jezički model ne mogu pružiti specifične informacije o zakonima i procedurama koje se odnose na vašu zemlju ili regiju. Stoga se uvijek preporučuje konzultirati lokalne vlasti ili pravne stručnjake kako biste dobili precizne informacije o postupanju u takvim slučajevima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79