Tragedija na Rajskom jezeru: Spasilaca nema, iako se naplaćuju ulaz. Jezerom “vladaju” članovi bliski SDA stranci?

Na Rajskom jezeru Bašigovci kod Živinica jučer su se u poslijepodnevnim satima utopile dvije osobe. Iz Operativnog centra MUP-a Tuzlanskog potvrdili su nam da su dobili prijavu o ovoj nesreći.

“Imamo prijavu da su dvije osobe nestale na tom lokalitetu. Ekipe su upućene na mjesto događaja. Za sada je to jedino što možemo potvrditi”, rekli su nam u MUP-u TK.

Na Rajskom jezeru Bašigovci utopili su se Salkanović i njegov maloljetni bratić. Oni su se, pod još uvijek nerazjašnjenjim okolnostima, utopili u jezeru a tijela još nisu pronađena.

Kako portal Crna-Hronika saznaje, jezerom upravlja “Kayak kanu klub Bašibegovci” koji naplaćuju ulaz za odrasle osobe 3KM a za djecu 1KM. Također se naplaćuje i korištenje kajaka po cijenama od 5,10,20 KM. Cijena dnevnog parkinga iznosi 1KM. Rajskim jezerom upravljaju nakon sporazuma sa vlastima grada Živinice.

2000 kupača bez spasilačke službe?

Jezero je dugo oko 400 a široko oko 350 metara sa maksimalnom dubinom oko 40 metara na sredini. Za vrijeme sezone kupanja, jezero Bašigovci dnevno posjeti i do 2.000 kupača, što znači da se po posjećenosti nalazi odmah iza Panonskih jezera u Tuzli.

Iza kluba koji “posjeduje” jezero stoje članovi porodica bliski SDA stranci.

“Kada smo kompleks Rajskog jezera dobili od Grada na upravljanje i korištenje, zadatak nam je bio da prevashodno postojeće objekte vratimo u funkciju.” – ističu iz Kajak kanu kluba.

Šta je predhodilo tragediji i zašto nema ovlaštenih osoba koje su zadužene za sigurnost korisnika jezera, ostaje dilema koja će se u narednim danima otkriti.

Čitatelji našeg portala poslali si fotografije ulaza na kojem se naplaćuje korištenje jezera.

Pogledajte trenutnu situacija na Rajskom jezeru, i policijsku potragu za tijelima

Njihove komšije iz Živinica se od mladića opraštaju na društvenim mrežama, a već je pokrenuta i akcija pomoći za troškove dženaze.

Kako piše na Facebook postu, porodica mladića je skromnog imovinskog stanja, te im je potrebna pomoć.

Obzirom da je porodica skromnog imovinskog stanja mi smo pokrenuli akciju za troškove dženaze i svega potrebnog i ako bude višak novca predati porodicama Salkanović. Svoje donacije možete dostaviti u cafe Avenija. Molim dragog Allaha da im se smiluje i uvede ih u Dženet, a porodici sabur”, napisano je na postu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79