Tragedija u porodici poznatog bračnog para: Gordana Magaš za smrt sina Vanje optužuje snahu

Vanja Tadić, poznat kao DJ Vanja, sin čuvene balerine Gordane Magaš i kulturnog radnika Janesa Tadića, oduzeo je sebi život prije nekoliko dana.

Njegova majka na svom Facebook profilu objavila je status u kojem je napisala:

Pred zakonom

– Optužujem!! Moga sina Vanje više nema. Napustio nas je, zauvijek. Tugo naša. Magdalena Bosnić, supruga, otišla je, sa njihovom kćerkom u Chicago prije skoro dvije godine. Nije učinila dovoljno, gotovo ništa, i pored svih intervencija, da dođe do spajanja porodice. Nanijela mu je veliku duševnu bol i psihički ga uništila. Valjda se i za to pred nekim zakonom odgovara. Poslala ga je direktno u smrt. Ostavila nas bez jedinog sina, a kćerku Annu bez oca. Pa gdje će ti duša, nesretnice. Nije mi u prirodi, ali je bol jača. Magdalena, neka ti se sve u crno zavije. Neka ti se svi putevi vežu u čvorove. Nosi moga sina, vječno, na duši. Mada to nije bilo vrijedno tvoga života, počivaj u miru, mili naš sine. Doživotno nesretni i pretužni, mama Goga i tata Janes.

Nakon ove objave uslijedili su brojni komentari prijatelja Gordane Magaš s ove društvene mreže, koji su, uglavnom, uputili riječi utjehe zbog Vanjinog preranog odlaska.

Kućni prijatelji

Tokom jučerašnjeg dana pokušali smo stupiti u kontakt s Gordanom, ali se na njen telefon javila komšinica. Kaže nam da su Gordana i ona kućni prijatelji 40 godina, piše Avaz.

– Gordana nije u prilici da razgovara, užasno se osjeća. Bol je slomi, u kući vlada ogromna tuga. Poznajem ovu porodicu 40 godina, divni su to ljudi. Ne mogu vjerovati da našeg Vanje više nema – kazala nam je komšinica, koja je htjela ostati anonimna.

Ni Vanjin otac Janes Tadić nije u stanju da govori. Kada smo pozvali njegov broj telefona, javio se čovjek koji nam je kazao da je Janesov rođak i komšija:

– Preteško im je, ne postoje riječi kojima se može njihova bol opisati. Kako se pomiriti s tim da je sin jedinac zauvijek otišao? Naravno da krive njegovu bivšu ženu, koja mu već nekoliko godina nije dozvolila da vidi svoju kćerku. Zamislite kako će biti njoj kad sazna da joj oca nema. Što se tiče neke poruke i oproštajnog pisma, nisu ništa našli, koliko ja znam. Vanja je želio samo kćerku, da je vidi, zagrli…

Sarić: Oduzeo je sebi život zbog državne nepravde

Pojedini Vanjini prijatelji također su se oglasili na društvenim mrežama. Tako je Sibel Sarić na svom Facebooku napisao status:

– Vanja Tadić, poznatiji kao DJ Vanja, oduzeo je sebi život zbog državne nepravde. Bivši pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine i maloljetni borac. Počivaj u miru, da ti je laka zemlja bosanska.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments