Tragedija u Tuzli: “Muškarac sjekirom ubio suprugu. Telefonom nazvao kćerku da joj to kaže”

Još jedna tragedija dogodila se u Bosni i Hercegovini, tačnije u Tuzlanskom kantonu. Kako doznaje portal Crna-Hronika tragedija se dogodila u porodičnoj kući u tuzlanskom naselju u naselju Krojčica.

Tragedija se desila oko ponoći kada je iz još neutvrđenih razloga muškarac usmrtio suprugu  udarcem sjekirom u glavu. Cijeli slučaj prijavila je kćerka koju je otac nazvao telefonom kako bi joj saopštio da njene majke više nema piše Crna-Hronika.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su policijski službenici MUP-a TK zajedno s dežurnim tužiocem Tužilaštva TK. Muškarac će nakon kriminialističke obrade biti predat u nadležnsot Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Ovu informaciju potvrdila nam je i glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić.

“Rano jutros oko 00:14 sati u Policijsku stanicu Zapad PU Tuzla pristupila je M.S. i prijavila da je njen otac usmrtio njenu majku na kućnom pragu. Nedugo zatim i sam počinilac se javio u policijske prostorije nakon čega mu je oduzeta sloboda.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je K.S. bio pod uticajem alkohola.

Na mjestu događaja dežurni ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla je oko 00:30 sati konstatovao smrt ženske osobe rođene 1961. godine. Također, kod muškaraca koji se sumljiči za ovo krivično djelo u UKC-u Tuzla konstatovane su lake tjelesne povrede” – saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79