Tri granična policajca optuženi da su uzimali mito

Sud BiH potvrdilo je optužnicu protiv pripadnika Granične policije BiH Ilinka Gašića (49), Dragana Ilića (48) i Sabahudina Ćišića (36) zvanog Dino zbog mita.

Optuženi se terete da su, kako navode iz Tužilaštva BiH, radeći kao ovlašteni policijski službenici Granične policije, kao policijske agencije na nivou BiH, na području graničnog prelaza Brod postupali koruptivno kako bi za sebe pribavili nezakonitu imovinsku korist.

“Oni se terete da su prilikom kontrole putnika, na ulazu ili izlazu iz BiH, kojima bi nedostajao neki od pratećih dokumenata potreban za ulazak ili izlazak iz BiH (zelena karta osiguranja automobila, prijava boravka za strance ili sl.), zahtijevali i primili novčani dar od putnika kako bi im dozvolili ulazak ili izlazak iz BiH”, navode iz Tužilaštva i dodaju da se optuženi se terete da su počinili krivično djelo-primanje dara ili drugih oblika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79