Trivić i Dodik se posvađali oko Schmidta: Ko (ne)će prije razgovarati s visokim predstavnikom?

Poslanica i kandidatkinja PDP-a za predsjednicu Republike Srpske Jelena Trivić oglasila se na svom Facebook profilu poručivši da je zbog lidera SNSD-a Milorada Dodika i njegove politike Republiku Srpsku napustilo 300.000 ljudi i otišlo u inostranstvo u potrazi za boljim životom.

– Dodika Srbi ionako ne smatraju svojim predstavnikom, jer se bori isključivo i dugo za hrvatske interese. Očigledno je da postaje nervozan zbog optužnice protiv Džombića, a sigurno je da se plaši i onoga što bi Džombić mogao reći tužiocima, po čijim naredbama je radio. I treba da se plaši. Svako ko se u toj mjeri poput Dodika ogrešio o zakon, narod i Srpsku, treba da se plaši – poručila je Trivić.

Ističe da se Dodik pravi naivan na činjenicu da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh srpski Porfirije razgovarali sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

– Glasala sam za zaključke koji govore da Schmidt nije prošao proceduru u Vijeću sigurnosti. Ali u zaključcima ne piše da ne treba voditi dijalog s njim. Kao narodni poslanik i odgovoran političar držim se zaključaka za koje sam i sama glasala. Ako je cilj riješiti pitanje nametnute Inzkove odluke, onda o tome treba razgovarati sa svima koji u tom smislu mogu biti dio rješenja – navodi ona.

Dodik se obrušio na Trivić zbog poziva da razgovara sa Schmidtom: Ovo je najvidljiviji način izdaje!

Dodaje da je dijalog stvar civilizacije.

– To što Dodik vodi srednjovjekovnu politiku je njegov problem, koji je postao problem i Republike Srpske jer zbog njegove politike nikad nismo bili izolovaniji – kazala je.

Ističe kako ona Schmidta nikad nije zvala visokim predstavnikom ali da će, kako joj iskustvo pokazuje, prije Dodik sjesti s njim – ako već nije, nego ona.

– Dodiku je očigledno ostao kompleks zbog toga što je upravo on došao na vlast uz direktnu podršku stranaca, upravo je on taj koji je pravio spiskove za sankcionisanje svojih političkih protivnika i zbog tog kompleksa danas jaše na temi navodnih izdajnika – poručuje ona.

Trivić smatra da razgovarati ne znači nikoga izdati.

– Izdao i iznevjerio je narod onaj koji je zarobio institucije, uveo korupciju u institucije kao model življenja, uništio zdravstvo, stvorio osjećaj bezperspektivnosti za mlade… A to su učinili Dodik i klika oko njega. On je posljednji čovjek na planeti koji bi trebao pominjati riječ izdaja – zaključuje Trivić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79