Trivić kaže da nije tražila smjenu Dodika: Ne mogu tražiti njegovu smjenu kada ga ne priznajem za predsjednika

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt izjavio je da su lideri opozicije u RS-u tražili od njega da sa političke scene ukloni predsjednika RS-a Milorada Dodika.

Schmidt: Lideri opozicije u RS-u su tražili da smijenim Dodika

Odmah je reagovala opoziciona političarka Jelena Trivić.

Kaže da ona nije tražila od Schmidta smjenu Milorada Dodika zato što ga ne priznaje za predsjednika.

“Prvo trebamo poći od činjenice da je narod smijenio Dodika na izborima 2. oktobra 2022. godine, što je potvrđeno i Izvještajem s kontrolnog brojanja za nivo predsjednika, koje je CIK pokušavao na sve načine sakriti”, izjavila je Trivić.

Istakla je da je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo predmet izborne krađe te da se radi o ozbiljnom problemu koji zahtijeva hitno rješavanje.

“S Christianom Schmidtom sam se sastala u junu prošle godine, i jedino što sam mu o Dodiku rekla je da ću ga pobijediti na izborima”, rekla je političarka.

Naglasila je svoj stav da bi jedino narod i njegova suverena volja trebali odlučivati o vođenju Republike Srpske, ali da je to pravo narodu oteto s ovakvim Izbornim zakonom, koji, prema njenim riječima, guši suverenu volju naroda.

“Schmidta nisam vidjela ni čula nakon toga, i ne mogu tražiti smjenu nekoga koga ne priznajem za predsjednika”, dodala je.

Trivić je također pozvala Schmidta da, ukoliko ima odgovornosti prema svom poslu, otkrije ko je tražio da iznese svoje navodne razgovore, umjesto da svojim izjavama podržava Dodika, s kojim je, prema njenim riječima, u navodnom sukobu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79