Foto: Ilustracija/CH
Vinko likvidirao svog rođaka jer su se posvađali oko međe i ovaca

Vinko likvidirao svog rođaka jer su se posvađali oko međe i ovaca


Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv Vinka Matića (56), a tereti se da je aprilu ove godine u zaseoku Jelići, u mjestu Donji Goleši kod Banje Luke, sjekirom likvidirao rođaka Radomira Matića (77).

Prema navodima iz optužnice, kobni događaj se desio 19. aprila oko 12.30 sati u Banjoj Luci u šumi zvanoj “Osoje” vlasništvo porodice Vinka Matića.

Prvo je došlo do verbalnog sukoba, a Vinko je zatim fizički napao Radomira štapom koji mu je oteo i sjekirom koju je prethodno ponio sa sobom kako bi ogradio svoju parcelu.

“Prvo je štapom udario oštećenog, a potom ga je udario “ušicom” i oštricom sjekire u predjelu trupa, gornjih i donjih ekstremiteta, šaka i podlaktica, usljed čega je kod oštećenog došlo do takozvane politraume, odnosno povređivanja više organa, usljed čega je nastupila smrt, neposredno po dolasku hitne pomoći istog dana”, navodi se u optužnici.

“Povrede po rukama pokazuju da se branio, ali nije uspio. To nisu bili neki prejaki udarci, ali je Radomir bio stariji čovek i za njega su bili kobni”, otkrio je izvor.

Prema pričama mještana zaseoka Jelići u Donjim Golešima kod Banjaluke, Radomir i Vinko su bili bliski rođaci, a bili su u sukobu zbog zemlje i međe.

Navodno kap koja je prelila čašu desila se kada su Radomirove ovce prešle u Vinkovu livadu. On je tada uzeo sekiru i likvidirao svog rođaka.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija