Vinko likvidirao svog rođaka jer su se posvađali oko međe i ovaca

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv Vinka Matića (56), a tereti se da je aprilu ove godine u zaseoku Jelići, u mjestu Donji Goleši kod Banje Luke, sjekirom likvidirao rođaka Radomira Matića (77).

Prema navodima iz optužnice, kobni događaj se desio 19. aprila oko 12.30 sati u Banjoj Luci u šumi zvanoj “Osoje” vlasništvo porodice Vinka Matića.

Prvo je došlo do verbalnog sukoba, a Vinko je zatim fizički napao Radomira štapom koji mu je oteo i sjekirom koju je prethodno ponio sa sobom kako bi ogradio svoju parcelu.

“Prvo je štapom udario oštećenog, a potom ga je udario “ušicom” i oštricom sjekire u predjelu trupa, gornjih i donjih ekstremiteta, šaka i podlaktica, usljed čega je kod oštećenog došlo do takozvane politraume, odnosno povređivanja više organa, usljed čega je nastupila smrt, neposredno po dolasku hitne pomoći istog dana”, navodi se u optužnici.

“Povrede po rukama pokazuju da se branio, ali nije uspio. To nisu bili neki prejaki udarci, ali je Radomir bio stariji čovek i za njega su bili kobni”, otkrio je izvor.

Prema pričama mještana zaseoka Jelići u Donjim Golešima kod Banjaluke, Radomir i Vinko su bili bliski rođaci, a bili su u sukobu zbog zemlje i međe.

Navodno kap koja je prelila čašu desila se kada su Radomirove ovce prešle u Vinkovu livadu. On je tada uzeo sekiru i likvidirao svog rođaka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79