Foto: Freepik
Trojka dvije godine nije uradila sistematsku deratizaciju Sarajeva

Trojka dvije godine nije uradila sistematsku deratizaciju Sarajeva


Izmjena Odluke o obaveznoj deratizaciji u KS-u izazvala je burnu raspravu u Skupštini KS-a

Već dvije godine u glavnom gradu nije urađena sistematska deratizacija. Ovaj podatak je na sjednici Skupštine KS-a iznio ministar zdravstva Enis Hasanović. Kao razlog je naveo probleme sa tenderom i stalnim žalbama koje su ga obarale. Zbog toga su, kako je naveo, predložene izmjene koje će omogućiti realizaciju tendera. Na njegovo izlaganje reagovali su iz opozicije.

– Vi, ministre, čini mi se, mnogo toga ne znate, svjesno ili nesvjesno. Izmjenama zakona i ukidanjem pojedinih članova želi se pogodovati određenim firmama, a koje nemaju potrebne reference, odnosno imaju nekoliko zaposlenika i nemaju neophodne prostore za skladištenje.

Želi se pogodovati firmi IDS Zdrava sredina, koja je bliska jednoj frakciji Naroda i pravde. Zašto niste ranije reagovali i ko će odgovarati što je ugroženo zdravlje ljudi, jer glodara i zmija nikad više nije bilo u KS-u, pitao je Haris Zahiragić, zastupnik SDA u Skupštini KS-a, tokom burne rasprave o izmjenama Odluke o obaveznoj preventivnoj sistematskoj deratizaciji, koji je tražio da se ova tačka povuče sa dnevnog reda.

Na ozbiljne posljedice upozorio je i Mahir Dević iz SDA.

– Usvajanjem ove odluke vaša priča o borbi protiv korupcije i o sistemu javne nabavke je tragična. Poslije usvajanja ove odluke vi treba da se pokrijete po glavi, ne sa jednim, već sa dva jorgana, poručio je Dević piše Oslobođenje.

Zastupnica SDP-a Belma Kapo kazala je da je deratizacija morala biti urađena još danas.

– Pozivam Ured za borbu protiv korupcije da izuzme stenogram sa sjednice i da sve što su kolege iznijele, što prije provjeri, rekla je Kapo.

Zastupnici su usvojili odluku da novoizgrađena ulica u MZ-u Hrastovi-Mrkovići nosi ime po Hajrudinu Ivazoviću Bebanu, kao i da se dio ulice u tom MZ-u zove po Elvisu Husakoviću Eliju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija