Tuča u planinarskom domu na planini Čolan: Jedna osoba ubijena, druga povrijeđena

Dvije osobe su povrijeđene u tuči koja se večeras desila u društvenom domu na planini Čolan potvrđeno je za CH dežurni operativni radnik MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Piše: D.Pavlović

“Obaviješteni smo da smo da je došlo do narušavanja reda i mira te su naše patrole izašle na lice mjesta. Za sada imam informaciju da su povrijeđena dva muškarca”, rekao nam je dežurni operativni. Nezvanično se moglo čuti da je došlo nakon svađe nekoliko osoba, te da je jedan mladić poznat pod nadimkom Krdžo, nakon svađe izvukao nož i povrijedio dvije osobe. Kako se moglo čuti, u ovom sukobu navodno je život izgubio Redžib K., a povrijeđen je i Dževdet Dž. iz jednog od okolnih sela.

Sinan Gluhić, predsjednik Planinarskog društva Čolan ističe da ovaj dom nije u vlasništvu ovog planinarskog društva.

“U ostacima ranije započetog doma na Čolanu skoro svakog vikenda okupljaju se stanovnici okolnih sela Brižnik i Varda. Često su se njihove pijanke završavale incidentima, a prije izvjesnog vremena ovaj dom je bio i zapaljen”m ispričao je Gluhić.

Ubistvo izvršio Almin Kolić zvani Hrdžo. Amidža nastradao

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79