Turčin glumio pacijenta u lažnom sanitetskom vozilu. Tri su osobe lišene slobode

Turčin glumio pacijenta u lažnom sanitetskom vozilu. Tri su osobe lišene slobode


Prava filmska akcija dešavala se jučer na području Bosanske Gradiške kada je policija zaustavila lažno sanitetsko vozilo, koje je prevozilo državljana Turske, a koji je glumio pacijenta.

Ova nesvakidašnja situacija začudila je i policajce koji su zaustavili vozilo. Sve se dešavalo jučer na autoputu u Čatrnji kod Bosanske Gradiške, kada je policija dobila dojavu o sumnjivom vozilu.

“Nakon što su zaustavili vozilo u njemu je zatečen vozač iz Srbije, djevojka iz Srbije koja je glumila medicinsku sestru te “pacijent” iz Turske” – kaže izvor Srpskainfo.

On dodaje da je pacijent glumio da je bez svijesti i nije reagovao kada je ušla policija.

“Glava mu je bila omotana zavojem, a na ruci je imao zalijepljenu iglu kao da prima infuziju. Međutim, igla nije bila ni otpakovana – ističe isti izvor.

On dodaje da je ubrzo policija utvrdila da je riječ o prevari i namjeri da se prokrijumčari strani državljanin, te su svi lišeni slobode.

Državljanin Turske je u međuvremenu predat u nadležnost Centra za strance.

Portparol PU Bosanska Gradiška Vesna Divljanović potvrdila je da su zaustavili i kontrolisali pomenuto vozilo i da su o svemu obavijestili Tužilaštvo BiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija