Dodik nakon glasanja u UN-u može da pakuje kofere za Moskvu

Dodik nakon glasanja u UN-u može da pakuje kofere za Moskvu


Na hitnoj sjednici Ujedinjenih nacija, izglasana je Rezolucija kojom se osuđuje ruska agresija nad Ukrajinom.

ZA je glasalo 141 država, protiv je bilo pet država, a uzdržano 35.

Bosna i Hercegovina, Srbija i Hrvatska bile su među državama koje su glasale „ZA“.

Ubrzo se putem Facebooka oglasio Erol Avdović, novinarski veteran, višedecenijski izvještač iz Ujedinjenih nacija (UN) u New Yorku.

Njegovu objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

“SRBIJA GLASALA PROTIV RUSIJE – DODIK DA PAKUJE KOFERE

(Ovako sam izvjestio o glasanju u UN-u putem Twittera 2 mart 2022)

BIH NA PRAVOJ STRANI HISTORIJE – Bosna i Hercegovina je u Generalnoj skupštini UN-a glasala u korist rezolucije za punu osudu ruske agresije na Ukrajinu BiH je također konsporzolisala rezoluciju. Bravooo Sarajevo – na pravoj smo strani historije

– I 193 države članice Generalne skupštine UN usvajaju rezoluciju o osudi agresije Ruske Federacije na suverenu državu Ukrajinu članicu Ujedinjenih nacija. Za usvajanje je tražena dvotrećinska većina prisutnih. 141 za USVOJENO. Samo 5 zemalja članica UN-a protiv (Rusija, Belorusija, Eritreja, Sirija i Sjeverna Koreja – “društvo odabrano”) i 35 uzdržanih; 181 država članica je predstavljena za glasanje; 12 se nije pojavio u Generalnoj skupštini UN

POTPUNA DIPLOMATSKA IZOLACIJA – “RUSKA KRIZA” – Rusija je potpuno diplomatski izolovana (ovako nije bilo ni za vrijeme Hladnog rata). Ovo više nije “ukrajinska kriza” ovo je ruska kriza, jer tek sada počinje politička, ekonomska i vojna kriza koju je svojoj zemlji prouzrokovao Vladimir Putin. Isto važi i za njegove balkanske vazale Milorada Dodika i Dragana Čovića. Vučić se izvukao?

– BREAKING NEWS: Ne mogu da vjerujem?! Da li sam dobro čuo? Srbijanski ambasador u UN-u Nemanja Stevanović u New Yorku je najavio je da će Srbija glasati za osudu ruske agresie na Ukrajinu. Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine rekao je u UN-u. Vidjet ćemo ubrzo…?

ZA NEPOVJEROVATI – Dobri ljudi, poštovane kolege novinari molim vas provjerite – jeste da sam vidio i čuo svojim ušima ambasadora Srbije u UN-u ali još ne mogu da vjerujem? Evo UN table: Srbija pod ZA – protiv Rusije?! Kraj sjedenja na 2 stolice: Gotovo je. Novi početak za Bosnu i Hercegovinu. Živjela EU & US thanks.

– I tako je Beograd u New Yorku iz UN-a poručio Dodiku da pakuje kofere za Moskvu. Polako u jednom pravcu. Bosna i Hercegovina kao država svih njenih građana bez obzira na nacionalnost ili bilo koju drugu afilijaciju POBJEĐUJE. Blagosloven bio današnji dan 2 mart 2022 i hvala veliko Ukraijini uz vas smo.

– HISTORIJA JE ISPISANA u UN-u 2 MARTA 2022 – Ukrajinski ambasador pri UN-u Sergiy Kyslytsya zamolio je sve one zemlje koje će glasati za rezoluciju o osudi ruske agresije na Ukrajinu da imena svojih zemalja stave na kopiju Povelje UN-a kao istorijski dokument koji će se čuvati kod generalnog sekretara UN-a. Bosna i Hercegovina će se s ponosom upisati u Charter UN-a”, napisao je Erol Avdović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija