Turista u Splitu dobio račun od 151 euro za vožnju od 0 kilometara i dvije sekunde

Na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode podijeljena je fotografija računa šokiranog turiste koji je vožnju taksijem platio 151 euro.

“Da li je ovo ispravan taxi račun koji je maloprije dobio iznenađeni turist?”, navedeno je u opisu fotografije računa.

Na papiru je navedeno kako je udaljenost rute iznosila nula kilometara, a vrijeme vožnje čitave dvije sekunde. Iznos naplaćen za ovu “relaciju” bio je 151 euro.

Očigledno je da je taksista pokušao prevariti turistu naplativši mu ogroman iznos novca, a da je, kad je zatražio račun, proizvoljno unio cifru te upalio taksimetar tek na dvije sekunde.

Zapravo se radilo o vožnji od Splita do aerodroma koji je udaljen oko 25 kilometara od samog grada.

“Ako je prešao 25 kilometara za dvije sekunde to je super jeftino, za dodatnu minutu stigli bi do Berlina”, našalili su se u komentarima ispod objave.

“Jeftinija je avionska karta za Tokio”, “To je super tarifa za dvije sekunde 151 euro ja moram za to raditi pet dana”, “To je taxi teleportacija”, glasile su neke od reakcija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79