Turković: Mandat završavam sa znatno manje imovine nego kad sam preuzela funkciju

Bisera Turković oglasila se nakon što je funkciju ministra vanjskih poslova predala Elmedinu Konakoviću, a osvrnula se na temu imovine zvaničnika.

Kako je kazala, transparentnost prijave imovine je demokratska tekovina i podržava da zvaničnici prilikom preuzimanja pozicije prikazu imovinsko stanje.

No, smatra da je jednako važno, ako ne i važnije, da se jednako transparentno i javno iskaže imovinsko stanje i nakon mandata.

“Mandat zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrice vanjskih poslova BiH završavam sa znatno manjom imovinom u odnosu na vrijeme kada sam preuzela funkciju”, kazala je Turković.

Dodala je da je mandat okončala, a nije uvećala niti poboljšala svoje imovinsko stanje.“Moje imovinsko stanje umanjeno za vrijednu nekretninu u Zagrebu te osobno vozilo”, zaključila je Turković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79